Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τι γνώμη έχετε για την κινητικότητα;






Μπαίνοντας σε διάφορες ιστοσελίδες και on line εφημερίδες συναντώ δημοσκοπήσεις του τύπου:
«Πώς αντιμετωπίζετε την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα;»
Θετικά
Αδιάφορα
Αρνητικά
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονολεκτική βρε παιδιά. Η απάντηση η δική μου είναι: Διώξτε πρώτα αυτούς που προσλήφθηκαν παράνομα, με πλαστά πτυχία και διπλώματα, διώξτε και αυτούς που διέπραξαν ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα, αφού επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες για τη διακρίβωση τους και μετά βλέπουμε αν χρειάζεται να γίνουν και νέες απολύσεις ή κινητικότητες. Μπορεί και να μη χρειάζεται τελικά. Όλα αυτά, όμως, έπρεπε να είχαν γίνει ΧΘΕΣ. Μιλάμε για κινητικότητα, όχι για αδράνεια.
Έλεος πια, το μνημόνιο περιμέναμε να μας πει τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ότι, δηλαδή, επρεπε να είχαν ήδη, προ πολλού, φύγει οι παράνομοι και ανίκανοι;
-------------------------------------- 
Υ.Γ. Σε δημόσιο Λύκειο, όπου φοιτούσαν τα παιδιά μου, πριν δέκα περίπου χρόνια, "δίδασκε" (τρόπος του λέγειν) ένας μαθηματικός που ερχόταν στο σχολείο πιωμένος και ξενυχτισμένος (γιατί μέχρι αργά χαρτόπαιζε), είχε δε μια επιθετική στάση προς τους μαθητές, τους οποίους έλουζε συχνά με βρισιές. Παρά τα παράπονα και τις αναφορές των γονιών παρέμενε βράχος στη θέση του. Ο γιος μου αντιπάθησε τα μαθηματικά εξαιτίας του. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ναι ακόμα βρίσκεται εκεί στη θέση του. Κανένας δεν μπόρεσε ή μάλλον δεν θέλησε να τον κουνήσει. Ότι άνθρωποι σαν κι αυτόν πρέπει να φεύγουν από την εκπαίδευση, χρειαζόταν να μας το πει η Τρόικα; Πάντως δεν θα εκπλαγώ, αν επιβιώσει και τώρα από τις διάφορες κινητικότητες και διαθεσιμότητες και φύγουν με οριζόντια κριτήρια άλλοι ικανοί εκπαιδευτικοί.

3 σχόλια:

tzonakos είπε...

"Έλεος πια, το μνημόνιο περιμέναμε να μας πει τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ότι, δηλαδή, επρεπε να είχαν ήδη, προ πολλού, φύγει οι παράνομοι και ανίκανοι;"

Ακριβώς αυτό.

Απλά πράγματα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει. Το "μνημόνιο" λοιπόν μας βάζει να κάνουμε αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει προ πολλού και μαζί περνάει και άλλα μέτρα που είναι πολύ πολύ άσχημα.
Ως προς το οτι αυτονόητα πράγματα έπρεπε να εχουν γίνει, δεν φταίει το μνημόνιο αλλά οι συντεχνιακές λογικές και το "ελα μωρέ" του έλληνα.
Κινητικότητα :
Είναι ως ενα βαθμό θετικό πράγμα εφ' όσον γίνει με σωστά δίκαια κριτήρια και εφ' όσον πρώτα φύγουν οι όποιοι κοπανατζήδες, επίορκοι και μαϊμού πτυχιούχοι.
Μάλιστα θα έλεγα ότι όσοι με μαϊμού χαρτιά εχουν συνταξιοδοτηθεί να τους ζητηθεί επιστροφή χρημάτων που έλαβαν απο επιδόματα λόγω μαϊμού χαρτιών.
[Πόσα να ειναι αυτά τα χρήματα άραγε σήμερα, με τόκους ;]

Απο κει και πέρα, φοβάμαι οτι θα πάρει η μπάλλα δίκαιους και άδικους και θα ενταθεί κι άλλο η κοινωνική ανασφάλεια.
Πήρε δε το αυτί μου άνθρωπο που μάλλον θα... κινιτηκοποιηθεί, οτι θα ψηφίσει ΧΑ απο εκδίκηση !
Ελεος.

Καλημέρα και καλό μήνα.

santa maura είπε...

Οτί καί νά γίνει είτε καλό είτε κακό , άπό τή στιγμή πού τό κράτος πάει γιά διάλυση ...τό ίδιο αποτέλεσμα θά έχουμε .
Η λύση -κατά τή γνώμη μου- είναι νά παραδοθούμε όλοκληρωτικά στό ξένο κεφάλαιο . Νά κυβερνηθούμε απ' αύτούς πού μάς συντηρούνε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ χωρίς τούς έλληνες μεσάζοντες κι' άς ύπάρχουν καί έλληνες πολιτικοί τίμιοι καί σοβαροί διότι κι' αύτοί νά έπικρατήσουν δηλ. οί λογικοί καί οί τίμιοι πάλι δέν θά γίνει τίποτε...έχει άποδειχθή ίστορικά .
Καλό καλοκαίρι εύχομαι γιώργος.

Meropi είπε...

-@Τζονάκο
-@ santa maura
καλημέρα και καλό μήνα, έστω και καθυστερημένα.
Κι εγώ έχω το φόβο,Τζονάκο μου, ότι αντί να φύγουν οι παράνομοι και ανίκανοι που έπρεπε να είχαν φύγει, προ πολλού και ανεξαρτήτως μνημονίου, θα φύγουν άνθρωποι όχι και τόσο ανίκανοι, κατόπιν οριζόντιων μέτρων.

Γιώργο μου, όχι να μην κυβερνηθούμε από τους ξένους, αλλα να κυβερνηθούμε μόνοι μας. Κάνοντας όμως τα αυτονόητα, χωρίς να χρειαζόμαστε μνημόνια.